Produs adaugat in cos
Continua Vezi cos
<

Hidroinsamantare gazon

Hidroinsamantare gazon

Aceasta metoda se aplica atunci cand temperaturile maxime sunt cuprinse intre 27 si 32 grade Celsius, adica la sfarsitul primaverii-inceputul verii sau la sfarsitul verii-inceputul toamnei atat pe terenuri plane dar mai ales pentru inierbarea terenurilor in panta abrupta.

Hidroinsamantare gazon. Poza 227


     Metoda consta in realizarea unei mixturi de seminte de gazon, celuloza, ingrasamant, lianti, lubrifianti, coloranti in apa, intr-un rezervor in care sunt amestecate prin balbotare continua si din care sunt proiectate in jet direct pe suprafata care trebuie gazonata.
     Celuloza mentine umiditatea semintelor de gazon si ajuta germinatia acestora in detrimental buruienilor care prolifereaza la temperaturi inalte ale solului.
     Udarea se face mai des si mai abundent decat la gazonarea prin insamantare, deoarece temperaturile la care se face hidroinsamantarea sunt mai mari decat cele la care se face insamantarea normala.
     Dupa realizarea hidroinsamantarii incepe intretinerea gazonului, ceea ce reprezinta un serviciu diferit si se plateste separat (a se consulta pagina "Intretinere").

Alte articole recomandate
Montajul rulourilor de gazon reprezinta metoda cea mai rapida de gazonare a unei suprafete.     Rulourile de gazon autohtone au dimensiunea de 110 X 46 cm.p. iar rulourile de gazon din import au dimensiunea de 250 x 40 cm.p.
Insamantarea gazonului se realizeaza de obicei numai in perioadele de primavara sau inceput de toamna, cand temperaturile maxime in timpul zilei sunt de cel mult 25 grade Celsius.     Operatiunea consta in erbicidarea (sau dezierbarea), saparea, maruntirea si nivelarea terenului, furnizarea si imprastierea unui adaos de nisip (1 m.c./100 m.p.), prefertilizarea terenului cu 30 gr. ingrasamant/m.p., semanarea si incorporarea semintelor de gazon (50 gr./m.p.) si tavalugirea suprafetei insamantate.