Produs adaugat in cos
Continua Vezi cos
<

Puturi si pompe

Puturi si pompe

In cazul cand udarea se face din reteaua locala a orasului, debitul si presiunea apei pot fi insuficiente pentru instalatia automatizata de udare a gradinii dvs.

     Cand udarea se face dintr-un put propriu al carui debit este mic, atunci timpul de furnizare a apei poate deveni insuficient pentru udarea gradinii dvs.
     Pentru mentinerea necesarului de debit si presiune in cazurile prezentate, exista cateva variante:


    1. 1. Montarea unui hidrofor pe teava de apa care intra in curte;
    2. 2. Montarea unui rezervor tampon cu flotor si a unui hidrofor care sa traga apa din rezervor si sa o impinga inspre sistemul de udare a gradinii;
    3. 3. Saparea unui put si instalarea unui hidrofor cu pompa submersibila;
    4. 4. Realizarea unui sistem de pompare compus din hidrofor cu pompa submersibila care alimenteaza un rezervor tampon si din care trage un hidrofor mai puternic, cu pompa de suprafata, toate pompele fiind controlate de un sistem de flotoare electrice.

 

     Deoarece consumul gradinii este mult mai mare decat consumul de apa al casei, va recomandam sa luati in calcul un sistem separate de alimentare cu apa pentru gradina (put propriu, altul decat cel care alimenteaza casa si pompe, dupa caz).
     Putul poate fi realizat de subantreprenorii nostri si va fi verificat pentru conformitatea parametrilor de catre inginerii nostri.

Alte articole recomandate
Instalatia electrica a gradinii consta in lampi (pitici, stalpi si proiectoare) si prize. Lampile pot fi actionate de la intrerupatoare, prin senzori (de crepuscul sau de miscare) sau prin telecomanda.
Instalatii automatizate de irigatii parcuri si gradini      Sunt instalatii automatizate de udare cu componente ingropate, controlate de un minicomputer ce comanda deschiderea si inchiderea secventiala a unor electrovane (robineti electrici), care permit trecerea apei ridicarea sub presiune a corpurilor de udare si realizarea udarii. Dupa inchiderea automata a electrovanelor corpurile de udare intra la loc in pamant, pana la urmatoarea udare ramanand ascunse vederii.
Reprezinta o retea de tevi cu diametrul de 10 cm., perforate pe intreaga suprafata, striate si flexibile, ingropate in pamant la o adancime de 20-50 cm., dispuse pe orizontala, la acelasi nivel, (fara panta) si acoperite cu o tesatura (geotextil) pentru a nu se colmata in timp.