Produs adaugat in cos
Continua Vezi cos
<

Retele de drenuri

Retele de drenuri

Reprezinta o retea de tevi cu diametrul de 10 cm., perforate pe intreaga suprafata, striate si flexibile, ingropate in pamant la o adancime de 20-50 cm., dispuse pe orizontala, la acelasi nivel, (fara panta) si acoperite cu o tesatura (geotextil) pentru a nu se colmata in timp.


     Reteaua de drenuri poate fi conectata la canalizarea locala (daca exista), catre putul din curte sau catre o groapa de colectare (dar nu este o conditie).
     Daca nu exista canalizare se vor adauga tevi de dren pana la atingerea lungimii de drenuri rezultate din calcule, iar apa in exces va fi ecologic recirculata catre radacinile plantelor si gazonului, realizandu-se astfel irigarea acestora direct din subteran.
     Trebuie mentionat ca teava de dren tripleaza viteza de absorbtie a apei prin disiparea ei si in peretii laterali ai santului.
     Reteaua de drenuri regleaza umiditatea suprafetei solului, preluand excesul de apa de la udare sau de la ploaie si ajuta, prin irigare subterana, la mari economii de apa, in perioadele de seceta.

Alte articole recomandate
In cazul cand udarea se face din reteaua locala a orasului, debitul si presiunea apei pot fi insuficiente pentru instalatia automatizata de udare a gradinii dvs.
Instalatii automatizate de irigatii parcuri si gradini      Sunt instalatii automatizate de udare cu componente ingropate, controlate de un minicomputer ce comanda deschiderea si inchiderea secventiala a unor electrovane (robineti electrici), care permit trecerea apei ridicarea sub presiune a corpurilor de udare si realizarea udarii. Dupa inchiderea automata a electrovanelor corpurile de udare intra la loc in pamant, pana la urmatoarea udare ramanand ascunse vederii.
Instalatia electrica a gradinii consta in lampi (pitici, stalpi si proiectoare) si prize. Lampile pot fi actionate de la intrerupatoare, prin senzori (de crepuscul sau de miscare) sau prin telecomanda.